fbpx
side-area-logo

Om laserbehandlingen

Sådan foregår behandlingen ved tatoveringsfjernelse.

Konsultationen

Ved din gratis konsultation lærer vi om dig, din tatovering og din fortrolige medicinske historie. Vi identificerer din hudtype, tatoveringen og eventuelle problemer, der kan påvirke dit immunsystem.

Vi vurderer derefter størrelsen, placeringen, farverne og blækdensiteten af din tatovering. Dette vil så give os mulighed for at estimere, hvor mange sessioner der er nødvendige for at opnå enten blegning af din tatovering eller fuldstændig fjernelse.

Blegning af tatoveringer til et coverup kan opnås i 2-5 behandlinger. Dette afhænger af, hvor bleget din tatovør behøver den gamle tatovering til at være. Vi arbejder tæt sammen med mange tatoveringskunstnere i trekantsområdet for at opnå fantastiske resultater.

Professionelle tatoveringer kan tage alt fra 5-12 behandlinger for at fjerne, afhængig af forskellige faktorer. Amatør tatoveringer er generelt lettere at fjerne – med nogle fjernet på kun 1-2 behandlinger.

For travle mennesker tilbyder vi også online og telefoniske konsultationer. Brug gerne vores forespørgselsside for et tilbud online for at starte processen. Eller send os en mail eller SMS til 27 60 20 10 med et billede af din tatovering, så sender vi et uforpligtende tilbud retur.

eller ring på tlf. 27 60 20 10

Forud for behandlingen

Undgå direkte sol
Sollys, solarie og selvbrunerprodukter nedsætter effekten af laserbehandlingen og øger chancen for midlertidige pigmentforandringer. Undgå derfor direkte sol på det område, der ønskes behandlet. Gerne 2 uger før og efter behandlingen.
Hold området rent
Hudområdet, der skal behandles, skal være rent og fri for cremer, makeup og solcreme. Hvis du har behov for smertelindring, kan en lokalbedøvende creme fra apoteket påføres 1-2 timer før behandling.
Ingen fotosensitiv medicin
Fotosensitiv medicin må ikke indtages mindst 6 måneder før behandling påbegyndes og må ikke bruges i behandlingsperioden.
Ingen hårfjerningsmidler
Brug ikke voks eller anden form for hårfjerningsmiddel på det hudområde, der skal behandles. Huden skal have ro mindst 2 uger før og efter behandlingen for at minimere risikoen for bivirkninger.
Skånsom barbering
Området, der skal behandles, skal så vidt det er muligt være fri for hår. Skånsom barbering af området 12-24 timer før behandling sikrer en effektiv laserbehandling. Vi har også engangsshavere i klinikken, hvis barbering skønnes nødvendig.
Helbred
Vi behandler ikke gravide eller ammende.

Hvis der sker ændringer i din helbredstilstand eller andet i behandlingsforløbet, som måtte være relevant i forhold til laserbehandlingen, bør du altid give os besked.

Proceduren

Tatoveringer er kugler af blæk, der injiceres i de yderste lag af huden. Disse blækkugler opbevares derefter blandt immunceller i det andet lag af huden (dermis), hvor de sidder fast og er for store til at blive båret væk.

Fjernelse af en tatovering opnås igennem flere behandlinger over en længere periode. Oftest vil et forløb tage mindst 1-1½ år, og afhænger meget af din tatoverings størrelse, farve, placering og blæktype.

Ved hver behandling anvender vi vores professionelle medicinske laser, Quanta Q-Plus-C, til behandling af din tatovering.

Laseren producerer ekstremt korte nanosekunders udbrud af lysenergi, der uskadeligt passerer igennem de to øverste hudlag (epidermis og dermis), hvorefter de opfanges af tatoveringens blæk, og efterlader omgivende hud uberørt. Denne belysning forårsager en fragmentering af blækket, hvorefter fragmenterne udskilles af kroppens eget immunsystem, lymfesystemet.

Ved hver behandling vil vi fortsætte med at ramme tatoveringsblækket, der hver gang brydes ned i mindre mikroskopiske stykker. Gradvist vil tatoveringen syne lysere og lysere for til sidst at forsvinde helt.

Ligesom solen er tiltrukket af en sort t-shirt, men afspejler en hvid, vil den omgivende hud uden tatoveringsblæk simpelthen afspejle laseren og forblive upåvirket. Laseren skader derfor ikke og fjerner ikke hudens normale pigmentering.

Under behandling vil tatoveringen synes at få et hvidt overfladelag (også kaldet “frosting”), som er det første indledende tegn på, at processen virker. Dette skyldes nedbrydning af tatoveringspigmentet og reaktionen fra laseren, denne forlysning vil aftage inden for et par timer.

Umiddelbart efter behandlingen vil den omgivende hud sandsynligvis være rød og hævet. Følelsen kan sammenlignes med mild solskoldning, hvor hævelse og rødme kan vare i en uge. Under og efter laserbehandlingen vil vi køle din hud til med kold luft, som er ned til -30 grader, for at afhjælpe dette ubehag.

En lokalbedøvende creme kan også påføres mindst 1 time før behandling. Vi bedøvende creme på lager, som er meget effektiv. Alternativt kan man også benytte Tapin eller Emla, som kan købes i håndkøb på apoteket.

Vi anbefaler mindst 6-8 ugers mellemrum mellem behandlinger for at give tid til din krops lymfesystem til at fjerne de knuste blækpartikler.

Processen i laserbehandling af tatovering

Efterbehandling

Vi giver dig en komplet efterbehandlingspose med hjem, der indeholder alle de oplysninger, du har brug for. Du får selvfølgelig også telefonnummeret til klinikken, hvis du har brug for at kontakte os efter behandlingen – også uden for normal åbningstid.

* Behandlingen kan variere fra person til person